De balans opmaken

De afgelopen jaren zijn wij in onze familie veel geconfronteerd met ziekte en verlies. Hierdoor is de zin in het vieren van kerst en oudejaarsavond er wel een beetje vanaf om eerlijk te zijn. Niettemin word ook ik evengoed wel geconfronteerd met het opmaken van de balans zo aan het einde van het jaar. Soms vind ik dat best gek, want ik ben best een beetje dwars van dingen moeten. En met name bij oud & nieuw krijg ik toch altijd een beetje de kriebels van iedereen die goede voornemens roept. Maar iets in mij vind het toch eigenlijk ook best fijn om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar en zeker ook vooruit naar het nieuwe jaar!

Ondanks een aantal tegenslagen afgelopen jaar ben ik vooral dankbaar en toch ook trots op mezelf. Na 17 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt heb ik tijdens een reorganisatie de kans aangegrepen om deze zekerheid toch op te geven. Want in alle eerlijkheid de koek was al een tijdje op. Best een pittige beslissing als alleenstaande moeder van een zoon van 10. Maar wel 1 die eigenlijk alleen maar rust en leuke dingen heeft gebracht zover. Ik heb mooie opleidingen gevolgd, nieuwe mensen ontmoet en bovenal kom ik iedere dag weer een beetje dichter bij mijzelf.

Door het doen en leren van nieuwe dingen en door het ontmoeten van nieuwe mensen gaan er steeds meer deuren open! Was 2019 een perfect jaar? Nee hoor zeker niet! Maar er is veel gezaaid en ik weet zeker dat ik daar in 2020 van mag gaan oogsten!

Hoe zit dat met jouw afgelopen jaar? Had jij je zelf aan het begin van 2019 doelen gesteld of heb je gewoon afgewacht wat er op je pad kwam? En in jouw onderneming, heb jij alle dingen gedaan die je had willen doen?

Of zijn er (weer) zaken blijven liggen? Vanwege tijdsgebrek, (nog) niet de juiste kennis hebben of doordat je in bepaalde zaken misschien gewoon geen zin had. Dat kan allemaal en weet je? Dat is ook helemaal niet erg! Ik ben er van overtuigd dat wanneer je een eigen bedrijf hebt je focus altijd moet liggen daar waar jij goed in bent en bovenal die zaken waar je blij van wordt! Desalniettemin ontkomen we er als ondernemer natuurlijk niet aan dat bepaalde zaken ook gewoon moeten gebeuren.

Maar als zelfstandig ondernemer kun je evengoed samenwerken natuurlijk. En die klussen die jou te veel tijd en/of energie kosten bij een Virtual Assistant of Virtual Business Manager neerleggen. Zo komt er meer tijd (en energie) vrij om je te richten op de voor jou echt belangrijke zaken, namelijk je core business! En is er meer balans en eventueel ruimte om te groeien of te ontwikkelen!

Benieuwd of er zaken zijn waarbij ik jou wellicht kan ondersteunen en ontzorgen? Neem eens vrijblijvend contact met mij op. Als we voor 1 januari 2020 een (vrijblijvende) afspraak inplannen (voor een afspraak uiterlijk 31 januari 2020) en je wilt van 1 van mijn diensten gebruik maken dan kun je voor onze 1e samenwerking nog gebruik maken van mijn eindejaar aanbieding met 25% op al mijn tarieven!

Laat een reactie achter