Vlammen

MVA Support - Ontzorgen - Vlammen - Virtual Assistent

“Je kunt alleen maar het vuurtje van binnen bij anderen aansteken als je er voor zorg draagt dat je eigen vuurtje altijd brandt”

Deze uitspraak hoorde ik iemand van de week maken en voelde eigenlijk als een soort eye-opener. “Goh… oh ja! Zo werkt het!” Want heel eerlijk de afgelopen jaren ben ik vooral bezig geweest met het vuurtje van anderen en was mijn eigen vuurtje een heel klein waakvlammetje geworden.

Uitgeblust door burn-out

Tot het moment dat ik 2 jaar geleden een burn-out kreeg en mijn eigen vlam letterlijk uitgedoofd was. Dat was 2 jaar geleden en toch deed deze uitspraak mij deze week nogmaals de ogen openen.

Want vanaf mijn burn-out heb ik absoluut beslissingen genomen die beter voor mij waren en niet langer alleen voor mijn omgeving. Dat heeft rust gebracht maar in alle eerlijkheid is het vuurtje binnenin mij nog niet op volle kracht aan het vlammen.

Hoe krijg je je vuur weer aan?

Ik ben nog steeds goed om het vlammetje van anderen aan te wakkeren en wordt daar ook oprecht blij van. Anderen helpen en ontzorgen. Maar mijn eigen vuur moet ook worden opgestookt! En dat lukt door vooral die dingen te doen waar ik zelf blij van word.

De zaken die je energie kosten, die je niet leuk vindt, dat zijn de zaken die jouw vlammetje alleen maar laten simmeren. Focus op die zaken waar je blij van wordt, die geven je energie. Energie is de brandstof voor die vlam binnen in jou waardoor je katalysator aan gaat en je juist nog veel meer mensen kunt helpen om hun vlam op te stoken!

Voor mij betekent dat concreet dat ik met nog veel meer plezier aan mijn eigen bedrijf aan het werk ga. En dat ik de plannen die al langer in mijn hoofd en hart rond borrelen om nog meer nieuwe dingen te gaan ondernemen de ruimte ga geven om te groeien!

Wil jij ook weer volop vlammen?

Hoe is het gesteld met jouw innerlijk vlam? Doe jij alleen die dingen die jouw vuurtje aanwakkeren? Of kun je wel wat extra brandstof gebruiken?

Als jij ook weer meer wilt vlammen door je vooral te focussen op de dingen die jij leuk vindt neem dan eens kijkje op mijn website of neem vrijblijvend contact met me op voor een afspraak.

Laat een reactie achter