Wat kost een website nou eigenlijk?

Hoeveel kost een website

Bij het bouwen van mijn eigen website en het neerzetten van mijn dienstenaanbod en producten heb ik natuurlijk ook markt research gedaan. En eerlijk gezegd zag ik al snel door de bomen het bos niet meer.

Wat als eerste opvalt is dat de prijzen voor het (laten) maken van een website enorm uit elkaar liggen.

Om voor jouzelf te bepalen wat je wilt besteden aan een website is het belangrijk om eerst te bepalen wat jouw website jouw waard moet zijn. En dan bedoel ik niet de financiële waarde maar de toegevoegde waarde van jouw website voor jouw onderneming maar ook de toegevoegde waarde van jouw site voor jouw doelgroep.

Wat wil je bereiken met je website? Wil je alleen dat (toekomstige) klanten jou kunnen vinden? Dan heb je aan een simpele website voldoende. Of wil je ook jouw expertise tonen via jouw site. Wil je diensten of producten verkopen via je site. Wil je klanten ook echt aan jou binden via je site.

Zie jij je website puur als een functioneel iets of vind jij het belangrijk dat jouw website laat zien wie jij bent en waar jij voor staat?

Dit zijn nog maar een paar punten die de waarde van jouw website bepalen. Andere zaken waar je van te voren over na moet denken zijn je vindbaarheid in zoekmachines en wil je je website ook gebruiken om iets te leren over de bezoekers door middel van analyse? Wil je een actieve connectie met je Social Media kanalen, blogs schrijven, referenties laten zien, nieuwsbrieven aanbieden?

Zoals je ziet kan jouw website van veel meer waarde zijn dan alleen de kostprijs die je er voor betaald.

Als we dan teruggaan naar de Google-zoektocht kun je je indenken dat de goedkoopste aanbieders je een standaard website aanbieden met een beperkt(er) aantal functionaliteiten. Aan de andere kant ben ik ook hele dure aanbieders tegen gekomen die bij lange na niet altijd een breed pakket aan mogelijkheden bieden.

Dus denk je erover om het bouwen van jouw website uit te besteden bepaal dan eerst voor jezelf welke toegevoegde waarde jouw website voor jouw onderneming en doelgroep moet hebben. En ga met die wensenlijst op zoek naar een passende prijs bij een webbouwer met wie je ook een persoonlijke klik voelt. Want goed kunnen communiceren met je webbouwer is tenslotte ook essentieel om jouw website de juiste waarde mee te geven.

Benieuwd hoe ik voor jou waardevol kan zijn in het bouwen van een persoonlijke, professionele en complete website? Kijk eens bij mijn producten of maak vrijblijvend een afspraak met mij.  

Laat een reactie achter